Comparteix
Font: Majestic Hotel & Spa Barcelona

02/06/2023

El passat dimarts, 30 de maig, el Majestic Hotel & Spa Barcelona va acollir l’acte de clausura del l’Spring Art Barcelona, un sopar-subhasta en el qual es van recaptar un total de 158.100 euros destinats, íntegrament, a la tasca de la Fundació IRES, en pro de les famílies en situació de vulnerabilitat.

Gairebé 300 convidats van gaudir d’una nit solidària amb l’art i la primavera com a fil conductor en una nit cultural i solidària. La gala, dirigida per Márius Carol, va comptar amb la presència de la majoria dels artistes que han participat, així com amb una gran assistència de professionals vinculats a institucions artístiques com Ainhoa Grandes (Fundació MACBA), Natalia Chocarro (Fundació Vila Casas), Valentí Oviedo (Gran Teatre del Liceu), Llucià Homs (gestor cultural) i Lluis Coromina (filantrop i president de la Fundació Lluis Coromina) entre altres.

A l’esdeveniment van assistir galeristes com: Carlos Durán (Galeria Senda), Júlia Alzueta (Alzueta Gallery), Pati Lara (The Ryder), Natalia Foguet (Lab_36), Joana Roda (Bombon) i Miguel Marcos (Galeria Miguel Marcos), i un gran nombre de col·leccionistes i societat civil de Barcelona.

Seguint amb l’estil de la iniciativa artística, el sopar de gala va tenir la primavera, la seva alegria i els colors com a temàtica destacada en la decoració, en el dress code, així com en el menú, dissenyat pel xef amb 1 estrella Michelin i assessor gastronòmic de l’hotel, Nandu Jubany.

Després de la vetllada, diferents obres van ser subhastades per Beatriz Ordovás, directora de Christie’s Ibèria, aconseguint adjudicar les 16 obres d’art i, en alguns casos, doblegar el preu de sortida (preu de mercat), a favor de la Fundació IRES.

A més, el poeta Gabriel Ventura (Barcelona, 1988) va crear per a l’ocasió un tríptic breu titulat “Tres llavors” que ha servit als artistes de punt de partida en el procés de creació de les obres.

Les tres peces que componen el tríptic, dos haikus i una tanka, típics de la poesia japonesa, reflecteixen l’essència de la primavera, el futur i la transformació, i parlen de l’alegria, de la possibilitat de canviar i del llenguatge que apareix amb l’esperança.

Font: Majestic Hotel & Spa Barcelona
Font: Majestic Hotel & Spa Barcelona