totravalEl Gremi d’Hotels de Barcelona mantenim signat un acord de col·laboració amb la Fundació Tot Raval, en representació de la Xarxa Laboral del Raval, per per facilitar la inserció de persones d’aquest barri que han rebut formació adequada per ocupar diversos llocs de treball als hotels de la ciutat.

Aquests cursos de formació, emparats per la Generalitat de Catalunya i d’altres organismes públics, es complementen amb entre 50 i 100 hores de pràctiques tutelades, en tot moment, pel centre de formació.

D’aquesta manera, la Fundació Tot Raval compta amb persones formant-se en els perfils de cambrers/es de pis, ajudants/es de cuina, cambrers/es i personal d’atenció al públic.

Vols acollir un estudiant en pràctiques?
Posa’t en contacte amb nosaltres i et facilitarem tota la informació i detalls al respecte
@: ghb@barcelonahotels.es
T.: 933 016 240

Fundació Tot Raval

 El barri del Raval és un dels barris amb més densitat de població a Europa. Un barri on hi viuen 49.315 persones en un espai de 1,08 Km2, i on un 47% és de nacionalitat estrangera, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona del 2009. La situació socioeconòmica de la població és de les més baixes de Barcelona, havent-hi fortes desigualtats socials. Tanmateix, compta amb una alta presència de serveis i entitats socials com a mitjà per donar resposta a les necessitats.

Així doncs, el Raval és, per la seva evolució constant, pluralitat i diversitat, un espai estratègic molt sensible als canvis socials; tot un repte per a les entitats, institucions i administracions que hi són presents.

L’evolució del barri suposa un referent de l’evolució de la societat actual, i del que pot passar en altres barris i ciutats europees. Per això és important tenir- ne un coneixement global, detectar quines són les actuacions prioritàries i treballar conjuntament per tal de garantir la cohesió social.

En aquest context neix la Fundació Tot Raval, una plataforma de 60 associacions, institucions, persones i empreses vinculades al Raval que es crea el 2002 amb un objectiu comú: la millora de la qualitat de vida en el barri. Es desenvolupa un treball comunitari, partint d’una visió integral del barri, que incideix en els àmbits social, cultural i econòmic i comercial.

La Fundació dinamitza diferents espais de treball i participació (Patronat, Comissions, Grups de treball per projectes, Jornades, etc.) per tal d’analitzar conjuntament la realitat del barri i poder oferir solucions de forma consensuada i conjunta, compartint i optimitzant els recursos existents. El treball en xarxa i la generació de sinèrgies entre les entitats repercuteix positivament en els seus usuaris/es i a la població en general.

Es realitzen o impulsen projectes referents a la convivència i la cohesió social, el treball en xarxa, la participació ciutadana, l’educació, l’ocupació, el foment de l’associacionisme comercial, la dinamització econòmica i la cultura, entre d’altres, per tal de contribuir a fer un barri inclusiu, dinàmic i compromès. 

 

La col·laboració en xifres

Any 2014

8 hotels associats al GHB han col·laborat, de forma regular, amb les entitats de la Xarxa Laboral del Raval. Amb l’Hotel Hilton Diagonal Mar i amb l’Hotel Andante mantenen un conveni de col·laboració permanent.

Les accions que s’han realitzat són:
– Acollida de persones en pràctiques
– Contractació de personal
– Donació de material
– Cessió d’espais

TotRaval_Resultats

 

 

Anys 2009-2014

Des de la signatura del conveni, el 2009, la Xarxa Laboral del Raval ha contactat a 57 hotels associats al GHB i, actualment, compta amb la col·laboració de 8 hotels.

Des de la signatura del conveni, els hotels col·laboradors han acollit un total de 86 pràctiques i han realitzat 43 contractacions.

totraval_resultats_globals