Comparteix
Font: InterContinental Barcelona

19/01/2023

L’InterContinental Barcelona ha estat reconegut en la novena edició del concurs Re Think Hotel en la categoria TSMEDIA entre els TOP 10 Millors Projectes de sostenibilitat i rehabilitació hotelera executats a Espanya pels seus projectes de sostenibilitat.

L’hotel ha rebut aquest reconeixement, sobretot, gràcies al projecte de paisatgisme que ha permès reconvertir el sostre que cobreix la zona corresponent a les sales dedicades a la celebració de reunions, conferències i congressos, en una coberta enjardinada semi intensiva de 2.000m2. Aquesta coberta, que arribarà a albergar una extensa varietat de vegetació entre hort, plantes aromàtiques i medicinals, arbustos, arbres fruiters o gespa, ha estat dissenyada per ZinCo Cobertes Ecològiques S.L, en col·laboració amb Jardineria Font, i permet generar un estalvi del 30% en el consum energètic de les sales i generar un impacte positiu en el paisatge urbà, millorant-lo i convertint-se en un gran pulmó verd.

A més d’aquest projecte, l’establiment hoteler també ha estat reconegut per les accions per a la reducció de plàstics com eliminar els productes de bany d’un sol ús a les habitacions i canviar-les per dosificadors en format XXL, a més de comptar amb la seva pròpia aigua recentment micro filtrada, sostenible i embotellada en ampolles de cristall reutilitzables.

Així mateix, a nivell gastronòmic, tant Quirat, restaurant gastronòmic, com Gebre, cocteleria de l’hotel, tenen marcats com a eixos centrals de la carta la proximitat i el producte de temporada, prioritzant proveïdors pròxims, que respecten els cicles de la vida animal i vegetal. A més, en tots dos també s’utilitzen plantes aromàtiques i espècies conreades en la coberta.

L’acte de lliurament dels premis Re Think Hotel va tenir lloc el dimarts 17 de gener a la Sala d’actes de la Secretaria d’Estat de Turisme de Madrid. Els premis, impulsats pel Grup Hàbitat Futura i la plataforma digital TSMEDIA, pretenen posar de manifest els beneficis que aporta la sostenibilitat en el sector turístic-hoteler, basats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.