Comparteix

 Fa uns dies, el Gremi d’Hotels de Barcelona, amb la col·laboració de SegónMón, varem dur a terme una nova Jornada sobre innovació en Responsabilitat Social Corporativa Hotelera.

En aquesta ocasió, la tercera, va ser el torn d’aprofundir en la Compra Responsable i, més de 30 persones involucrades en el sector hoteler van poder conèixer com aportar un valor social a les seves compres i/o serveis.

165_x_470_COMPRARESPONSABLE

Què vol dir aportar valor social a una compra?

Aportar valor social a una compra és seleccionar un producte, un servei o un proveïdor en base a criteris mediambientals i de sostenibilitat.

 El fet de contractar, per exemple, una empresa amb treballadors en risc d’exclusió social, pot convertir l’àrea de compres en un punt de diferenciació per a generar impactes positius i d’innovació social al llarg de tota la cadena de valor. Ajudem als que menys tenen comprant allò que nosaltres necessitem.

 I, alhora, millorarem la reputació del nostre establiment als ulls de clients, treballadors, inversors i societat en general.

IMG_4768

En aquesta jornada, l’Hotel Arts ens va explicar el seu cas: la contractació del seu servei de bugaderia a Ilunion. Un clar exemple de com, en el marc de la contractació de productes i serveis en el sector hoteler, trobem la figura del negoci inclusiu; és a dir, comprar a una empresa social, a un centre especial de treball o a una ONG.

Seguint en aquesta línia, Joan Faneca, Director de l’Àrea Comercial i Màrqueting d’Ilunion, ens va explicar quins són els beneficis i impactes que pot aportar a un hotel contractar un servei a un centre especial de treball com és Ilunion.

També Jordi Ficapal, Director de l’Observatori de Turisme Responsable i RSE a la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (URL), va posar el seu gra de sorra explicant-nos els principals reptes de la RSE en hoteleria, centrat en aspectes socials i de cadena de valor.

Veure la presentació de la jornada

 En definitiva…quina millor manera de fer negocis, que ajudant als altres!