Comparteix

GHB_CalidadPascual

Estem molt contents d’anunciar-vos que el Gremi d’Hotels de Barcelona i Calidad Pasual hem signat un acord de col·laboració per treballar junts en la reducció de l’impacte del CO2 dels hotels de la ciutat. El nostre objectiu? Seguir potenciant el turisme responsable i reduir la petjada ecològica del sector.

Així, hem iniciat un programa pilot amb la majoria d’hotels associats i ubicats a Ciutat Vella. En què consisteix? Doncs bé, Pascual els està distribuint els seus productes amb una nova flota de vehicles sostenibles: turismes, furgonetes i camions propulsats amb combustibles alternatius, com gas natural (GNV) i gas liquat de petroli (GLP), que emeten menys NOX i partícules contaminants.

Gràcies a la nova flota i al nou sistema per a gestionar-la, s’optimitzaran els trajectes diaris i així es contribuirà tant a la reducció de l’impacte del carboni del client com al descens del transit rodat en una zona especialment vulnerable a la contaminació de tot tipus, es pretén reduir un 25% l’impacte del carboni derivat de la logística dels hotels amb els quals s’ha arribat a acords, i contribuir al model de turisme ecològic i sostenible que Barcelona abandera a nivell mundial des del 2011, quan gràcies al seu pla municipal de turisme sostenible es va convertir en la primera ciutat del món en obtenir la certificació Biosphere World Class Destination, de l’Institut de Turisme Responsable, vinculat a la UNESCO.

Barcelona mereix tots els nostres miraments i per això, des del Gremi d’Hotels de Barcelona som molt proactius en formar part, participar i/o col·laborar en totes aquelles iniciatives que contribueixen en la millora de la nostra ciutat, així com en potenciar i afavorir un turisme sostenible i responsable i reduir la petjada ecològica del sector.

Quin és el següent pas? Aquesta iniciativa no té data de caducitat sinó que només és el principi, ja que la intenció és conscienciar i animar a sumar-s’hi a la resta d’hotels associats d’arreu del mapa de la ciutat.