Comparteix

Foto: Iberostar Group

Amb l’objectiu de preservar i tenir cura dels oceans,  la companyia Iberostar Group ha engegat el nou projecte “Ola de Cambio”, el qual consta de tres línies d’actuació:

1.La pesca sostenible.

Els equips de compres i assessors de cuina treballen conjuntament per garantir que el peix que compra la cadena ha estat capturat de forma responsable. Per això, tot aquell producte capturat de forma sostenible, té un certificat MSC que significa que la seva pesca compleix amb les millors pràctiques, ja que és un programa capdavanter mundial de certificació per a la pesca sostenible.

Gràcies a aquesta etiqueta, el grup hoteler és capaç de conèixer tot el recorregut del peix fins al plat: d’on ve, com ha arribat al distribuïdor, com ha arribat a la nostra cuina, com ha estat capturat i manipulat. Això no significa que la resta de producte de la carta no siguin “sostenibles”, únicament significa que d’aquells que podem oferir-li certificats si podem garantir que el siguin.

MSC garanteix que:

  • No s’han usat tècniques de pesca indiscriminada.
  • No captura espècies protegides i en perill ni en períodes de veda.
  • Captura en les proximitats de la costa.
  • No s’abandona en el mar els aparells de pesca.

I d’aquesta manera les poblacions de peixos es mantenen en un estat saludable.

Més enllà del seu ferm compromís amb la pesca sostenible, i amb la finalitat de conscienciar més si cap sobre la importància d’un consum responsable, també han certificat alguns dels seus hotels amb cadena de custòdia MSC, convertint-se en la primera cadena hotelera a Espanya, i quarta d’Europa, a obtenir aquest certificat.

2.L’eliminació dels plàstics d’un sol ús.

La primera mesura del grup ha estat l’eliminació de tots els plàstics d’un sol ús de les habitacions de tots els seus hotels a Espanya l’any 2018, estenent aquest compromís als més de 120 hotels de la companyia pel 2019. D’aquesta manera, la cadena s’ha convertit en la primera d’Espanya a comprometre’s amb aquest canvi. No obstant això, des del juliol de l’any 2017, la cadena va eliminar totes les palletes de plàstic d’un sol ús dels hotels, i les va substituir per palletes biodegradables.

3.Salut costera

Mitjançant acords amb Universitats i Centres de Recerca treballen amb equips de científics experts a l’àrea de la cura i protecció dels litorals costaners en els quals tenen presència els seus hotels. Aquesta tercera línia d’actuació engloba la recerca, protecció i preservació de: esculls de coralls, ecosistemes manglars i impuls d’estudis per al coneixement i cura de la posidònia.