La cadena hotelera Evenia Hotels té la seva pròpia marca per al turisme sostenible: EcoEvenia. La companyia vol contribuir activament, no sols en una millora substancial de la gestió de residus generats, sinó també en la conscienciació i educació del turisme sostenible.

Els objectius del projecte #ecoevenia són ambiciosos i es volen aconseguir en un curt termini de temps:

  • Eliminar per complet l’ús del plàstic.
  • Reutilitzar el màxim paper possible per a cuidar els boscos.
  • Reduir el consum d’aigua per a protegir els recursos hídrics que ens ofereix la naturalesa.

Amb la finalitat de poder complir aquests objectius sostenibles, el grup hoteler ja ha posat en marxa diverses iniciatives com, per exemple, l’utilització de fonts d’aigua potable, de paper 100% reciclat o productes de proximitat a les seves cuines, així com també la reducció de l’ús de plàstics. Són totes accions que formen part d’un Pla Estratègic per convertir els hotels en espais 100% ecològics i sostenibles.

Per tal de donar a conèixer la marca Ecoevenia, la companyia va realitzar una jornada de conscienciació amb clients de la cadena hotelera i amb la col·laboració d’entitats com la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, Xatrac i Lloret Turisme. Aquesta, va ser una jornada especial en què diverses famílies van poder fer activitats relacionades amb la importància de conservar els recursos naturals.