Comparteix

La cadena internacional d’hotels Hilton haurà eliminat les canyes de plàstic dels seus establiments per quan acabi el 2018.  Aquesta acció, anunciada a finals del mes de maig, forma part del nou objectiu de la companyia de duplicar les iniciatives socials i reduir a la meitat el seu impacte ambiental per a l’any 2030, recolzant-se en els principis que marca la ciència.

Actualment, s’estima que vuit milions de tones de plàstic són rebutjades en l’oceà cada any, i les recerques indiquen que en una dècada podria triplicar-se aquesta quantitat en els nostres oceans. Però el més preocupant és que la contaminació a causa del plàstic no només afecta a l’aigua dels nostres oceans i a la vida marina existent en els mateixos, sinó també la nostra cadena alimentària i la nostra salut en general.

El vicepresident executiu i president d’EMEA per a Hilton, Simon Vincent, afirma que “com a empresa hotelera líder a nivell mundial, tenim la gran responsabilitat de protegir els nostres recursos naturals i recolzar a les comunitats en les quals operem”. Gràcies a la seva estratègia de responsabilitat corporativa, l’anomenada Travel with Purpose, Hilton busca constantment noves formes de reduir l’impacte ambiental.

A canvi de les canyes de plàstic, la marca oferirà una alternativa en paper o material biodegradable sota petició. A més, seguint la mateixa línea, Hilton també eliminarà les ampolles de plàstic de  les reunions i dels esdeveniments que es realitzen en hotels de tota la regió EMEA, com a part del seu programa global Meet with Purpose, amb l’objectiu d’organitzar reunions socialment responsables.

Amb aquest compromís, Hilton es convertirà en la principal empresa hotelera a aplicar els principis que segueix la ciència per reduir les seves emissions de carboni i eliminar l’enviament de sabó als abocadors. Però a banda d’aquestes accions, la companyia també duplicarà la inversió en proveïdors locals i comerços de minories, així com també en als programes d’ajuda a dones i joves de tot el món.

Tots els objectius esmentats formen part de l’estratègia de responsabilitat corporativa de Travel with Purpose  de la cadena  per promoure l’Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides.

Les noves metes de Hilton per a l’any 2030 inclouen els següents objectius socials i ambientals:

 • Reduir a la meitat l’impacte mediambiental per ajudar a protegir el planeta
 • Reduir la intensitat de les emissions de carboni en un 61%, en línia amb l’Acord Climàtic de París i aprovat per la Iniciativa d’objectius basats en la ciència (ScienceBased Targets Initiative, SBTi)
 • Reduir el consum d’aigua i les deixalles produïdes en un 50%
 • Eliminar les canyes de plàstic dels hotels
 • Recórrer a fonts sustentables de carn, aus, productes agrícoles, mariscs i cotó
 • Expandir el programa existent de reciclat de sabó a tots els hotels i eliminar l’enviament de sabó a abocadors
 • Duplicar la inversió social i impulsar el canvi positiu en les comunitats
 • Duplicar la quantitat invertida en proveïdors locals, petits i minoritaris
 • Duplicar la inversió en programes d’oportunitats per a dones i joves, entre ells aliances amb organitzacions locals i escoles
 • Contribuir amb 10 milions d’hores de voluntariat a través d’iniciatives del Team Member
 • Duplicar el suport econòmic en la mitigació de desastres naturals
 • Avançar en les competències de drets humans en la cadena de valor de Hilton per erradicar el treball forçat i la tracta de persones