Comparteix

El Gremi d’Hotels de Barcelona, amb la voluntat de donar suport i comprometre’s amb el seu entorn, desenvolupa programes propis o en col·laboració amb altres entitats socials de la ciutat, que giren principalment entorn la salut, els col·lectius més vulnerables o en risc d’exclusió social i del medi ambient. En aquest sentit, en aquest post us resumim les accions relacionades en matèria d’RSC que hem dut a terme durant el 2015.

Podeu veure el resum detallat de totes aquestes accions dutes a terme durant el 2015 FENT CLIC AQUÍ.

  • En Medi ambient

Ajuntament de Barcelona
Acord Cívic: una bonificació sobre la tarifa de Preu Públic de recollida residual als hotels associats a la nostra entitat per tal de  contribuir a la millora de la gestió ambiental. Actualment hi ha 57 hotels participant-hi, 22 dels quals n’han fet ús durant aquest últim any.

Agenda 21: assumim la nostra responsabilitat en la construcció d’una Barcelona més sostenible, d’acord amb els objectius i les línies d’acció al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

Certificació Biosphere: Conveni de reconeixement de la Certificació Biosphere per part del GHB i l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta certificació és la única que compta amb reconeixement internacional.

Aquaology
Volem conscienciar al sector hoteler de Barcelona dels potencials estalvis hídrics que es poden obtenir a través de l’aplicació de les millors pràctiques i tecnologies eficients. També volem que coneguin les possibilitats, els productes i serveis més competitius, ajudant-los a decidir com abordar mesures i implantar solucions en matèria d’eficiència hídrica.

Barcelona Turisme
El nostre objectiu és posicionar Barcelona com un destí sostenible per reforçar-ne la imatge i prestigi  tot promocionant-la a un target interessat en sostenibilitat, per això hem signat un acord per formar part del programa Barcelona Sustainable Tourism.

Generalitat de Catalunya
Departament de Territori i Sostenibilitat:
Volem que els nostres establiments associats contribueixin a posar fre al canvi climàtic, per això, hem signat un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, per posar en coneixement dels nostres establiments associats, el “Programa d’Acords Voluntaris de reducció de gasos amb efecte Hivernacle”.

Institut Català d’Energia: Volem que els nostres establiments siguin conscients de l’estalvi i l’eficiència energètica, així com les energies renovables, pel que hem realitzat diverses activitats orientades a la promoció d’aquests àmbits.

Calidad Pascual
Amb l’objectiu de reduïr l’impacte del CO2 dels nostres establiments associats, hem iniciat un programa Pilot amb Calidad Pascual, qui distribuïa els productes de la majoria dels hotels ubicats a Ciutat Vella amb una nova flota de vehicles sostenibles.

Ecotic
Volem conscienciar als nostres associats de la importància del tractament residual. És per això, que fa més de tres anys vam signar un acord amb aquesta entitat per recollir, transportar i tractar de manera gratuïta tota una sèrie de productes. Aquest any 2015, han recollit gairebé 550 aparells elèctrics i electrònics, tot d’una manera responsable amb el medi ambient.

Lavola
Volem que els nostres associats puguin assolir la sostenibilitat econòmica, social i ambiental a través de la compra d’energia agregada i l’assessorament energètic, per això hem signat un acord de col·laboració amb Lavola.

ITH
Durant el 2015 hem iniciat, juntament amb ITH, les dues primeres subhastes d’energia elèctrica i de gas. Es van unificar i comptabilitzar els consums dels hotels adherits de tot el territori espanyol, presentant-se el volum d’energia obtingut davant les comercialitzadores energètiques per tal que aquestes, mitjançant una subhasta a la baixa, oferissin el millor preu. En la compra conjunta d’energia, hi van participar 18 hotels associats, aconseguint un estalvi en el seu consum d’un 9%, mentre que en la compra agregada de gas natural, van participar-hi 30 hotels associats, aconseguint un estalvi de consum del 24%.

 

RSC_Hotel_Barcelona_Catedral_I

  • Per a les persones

Fundació Projecte Aura
Col·laborem amb la Fundació Projecte Aura per ajudar a persones amb discapacitat intel·lectual a inserir-se al món laboral. Aquest any, 5 hotels associats a la nostra entitat han col·laborat amb aquesta fundació, així com una cadena hotelera.

Fundació Privada Trinijove i Centre Obert Neus Puig
Col·laborem activament amb aquesta fundació que treballa pels nens més desafavorits de la zona de Trinitat vella i les seves famílies. Aquest any, 11 hotels associats a la nostra entitat, així com una cadena hotelera, han realitzat diverses donacions al centre: aliments, productes de neteja personal, productes de neteja i desinfecció de la llar, material escolar, així com tot tipus d’eines i de mobiliari.

Caritas
Des de l’any 2012 col·laborem amb aquesta ONG, facilitant la donació de mobles i de roba de les habitacions dels hotels. A més, col·laborem també en l’àmbit laboral, facilitant pràctiques als hotels associats a les persones sense feina. En el darrer any, 36 han estat els hotels que han col·laborat amb aquesta entitat, així com una cadena hotelera.

Tot Raval
Des de l’any 2009 col·laborem amb la Xarxa Laboral del Raval, facilitant la inserció de persones d’aquest barri a llocs de treball als hotels de la ciutat. Al 2015, 5 han estat els hotels que hi han col·laborat de forma regular, mentre que el Hilton Diagonal Mar i l’Hotel Andante, hi mantenen un conveni de col·laboració permanent.

Des de la signatura del conveni, la Xarxa Laboral del Raval ha contactat a 61 hotels associats al GHB. Des de llavors, diversos hotels agremiats han acollit un total de 95 persones que han fet pràctiques i 49 persones que han estat contractades.

Connecta’t al Blau
El dia 2 d’abril és el Dia Internacional de Conscienciació sobre l’Autisme i, en el marc de l’acció “Barcelona de Blau per l’Autisme”, organitzada per l’Associació APRENEM, molts edificis emblemàtics i hotels de Barcelona es van il·luminar de blau per donar suport a la causa!

La-fundacio-Banc-dels-Aliments_54375469967_54028874188_960_639

  • Per l’entorn

Hotel Invisible
Amb l objectiu d’impulsar accions de responsabilitat social en el nostre entorn més pròxim a la ciutat de Barcelona, amb el sector hoteler com a protagonista, aquest any posat en marxa el projecte “HOTEL INVISIBLE”. Les accions que hem dut a terme aquest any han estat:
– Acció “1€ per habitació”: els hotels faran una donació voluntària d’1 euro per habitació.
– Acció “Implicar als hostes dels hotels”: recaptació de fons online entre els turistes que visiten Barcelona, en forma de donatiu al web del projecte Hotel Invisible. www.hotelinvisible.org

hotel invisible_RSC

Alencop
Aquesta Cooperativa de treball d’iniciativa social, dóna resposta a la recollida i al tractament de residus en entorns urbans tot garantint unes condicions de vida dignes a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Aquest passat novembre, vam signar un acord de col·laboració pel qual Alencop, recull i tracta electrodomèstics i tota mena de ferralla dels establiments associats al GHB!

Podeu veure el resum detallat de totes aquestes accions fent clic aquí.