Comparteix

 

L’agenda 2018 d’activitats del Majestic Hotel & Spa Barcelona està repleta de projectes per celebrar els 100 anys del seu naixement. L’hotel va escollir el 7 de juny per dur a terme un sopar solidari amb la col·laboració de la Fundació Miró, un dels hostes històrics més il·lustres en la trajectòria de l’establiment.

Conegut per usar elements d’orgull català en les seves obres, l’icònic artista del surrealisme, Joan Miró, va organitzar la seva primera exposició d’art en solitari a Barcelona en 1918, el mateix any en què Majestic Hotel & Spa Barcelona va obrir les seves portes com el primer hotel de luxe de la ciutat.

Durant l’últim segle, Miró i l’emblemàtic establiment han compartit moments junts en la història, fent referència als dies en què l’artista passava hores en el lobby de l’hotel admirant la pintura del seu mentor, Modest Urgell. Mentre que Miró va ser sempre un autor considerat per les seves pintures i les seves escultures de bronze, les seves metes creatives li van portar a la creació de tapissos cap a finals de l’any 1970.

Fidel a la seva forma, aquests tapissos tenien una grandària considerable i presentaven figures abstractes plasmades en blocs de colors vius i una mescla de teles. Només per fabricar un d’aquests tapissos va estar treballant durant 10 mesos complets, teixint els pesats fils a través d’un teler durant set hores al dia, resultant en autèntiques obres d’art tèxtils de més de quatre tones de pes.

A dia d’avui, només un dels tres tapissos creats per Miró es manté exposat al públic; ‘Woman’ es va retirar de l’exposició de la Washington National Galleryen 2003 i el segon, exposat en el World TradeCenter, va ser destruït en els atacs terroristes de Nova York al setembre de 2001, després d’estar exposat en el lobby de la Torre Sur durant 27 anys.

En un esforç de protegir l’únic tapís restant d’accés públic,‘El Tapís de la Fundació, MajesticHotel & Spa Barcelona va organitzar un sopar en el museu de la Fundació. El menú del qual va ser dissenyat i elaborat per l’estrella Michelin Nandu Jubany. Aquest sopar, al qual va assistir Joan Punyet Miró, net de l’artista, va servir per recaptar els fons necessaris per a la restauració i preservació dels 352 metres quadrats d’obra tèxtil.