Comparteix

Museu Egipci de Barcelona

La cadena Derby Hotels Collection manté una política de responsabilitat social molt activa per formar part de diferents accions. Actualment és la principal empresa patrocinadora de la Fundació Arqueològica Clos, una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1992 amb la finalitat de donar a conèixer les cultures de l’Antiguitat i en especial de l’Egipte faraònic. La seva col·laboració consisteix en invitar a tots seus hostes a visitar el Museu Egipci de Barcelona amb l’objectiu de compartir amb ells l’acció de mecenatge cultural de la companyia. Gràcies al suport econòmic de la cadena i del Cercle d’Amics i Mecenes del museu, la Fundació pot desenvolupar diferents programes específics de gran importància en formació pedagògica i cooperació social.

  • Programa d’accés a la formació en Egiptologia: L’objectiu d’aquest programa és facilitar l’accés a la formació d’estudiants d’escoles situades en els dos municipis on se situen les sedes de les instal·lacions: Barcelona -Museu Egipci- i Palau-solità i Plegamans –Campus Arqueològic-. Des del 1998, la Fundació Arqueològica Clos atorga 600 beques per curs escolar a Barcelona i des del 2002 a tots els estudiants de primària i secundaria de Palau-solità i Plegamans per realitzar treballs arqueològics i talers d’egiptologia.
  • Programa de cooperació social “Projecte Upuaut”: L’objectiu d’aquest projecte és fer accessible els continguts pedagògics sobre l’antic Egipte del museu Egipci de Barcelona a aquelles associacions reconegudes per la Generalitat, que ofereixen serveis d’acollida a persones en discapacitat psíquica o física, o a persones amb risc d’exclusió social.
  • Programa de recuperació, restauració i posada en valor del patrimoni arqueològic faraònic: La fundació arqueològica realitza un projecte ‘investigació arqueològica a Egipte per a la realització d’excavacions arqueològiques i restauració dels seus monuments a la necròpolis de Kom al-Ahmar, Sharuna, a l’Egipte mitjà.

De manera paral·lela, Derby Hotels Collection també col·labora amb Aura Fundació des del 2016, una entitat que centra la seva activitat en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual seguint la metodologia de Treball amb Suport. A més, des del 2000 també col·labora amb l’Associació El Trampolí de la Bisbal d’Empordà per donar resposta a les necessitats de persones amb discapacitat psíquica en tots els àmbits de la seva vida i amb el Banc dels Aliments.

Descobreix totes les seves accions de Responsabilitat Social Corporativa a la seva pàgina: www.derbyhotels.com