Comparteix

L’Hotel Mandarin Oriental, Barcelona, patricipa per primer any a la campanya “Restaurants contra la gana”, que enguany arriba a la seva vuitena edició. Es tracta d’una acció solidaria que té com a finalitat recaptar fons contra la desnutrició infantil.
Aquesta iniciativa, que es mantindrà activa fins el 15 de novembre, està apadrinada per la xef Carme Ruscalleda que, tal com manifesta ella mateixa, ho fa per “un sentiment d’empatia personal i professional cap el patiment de fam en el planeta”.
La cuinera amb 7 estrelles Michelin, consultora gastronòmica de Mandarin Oriental, Barcelona, va deixar clar el seu objectiu a la presentació de l’acció: “La meva recepta per a un món sense gana és convèncer els poderosos que ha d’haver-hi pa per a tots. I ja amb el pa en el rebost, saber donar-li un tracte savi per treure-li el màxim partit”, també ha volgut presentar un plat solidari per combatre’l: el saltat de bolets i botifarres del Berguedà que es servirà  al restaurant Blanc de l’Hotel Mandarin Oriental.

 

En el decurs de l’acte van recordar les elevades xifres (815 milions al món en els últims dos anys) de persones que pateixen inseguretat alimentària, pels creixents conflictes armats i fenòmens climàtics extrems.
La recaptació de la iniciativa va superar els 34.000 euros l’any 2016 a Catalunya, i aquest any, comptarà amb 1.000 participants en el conjunt de l’Estat, amb el cuiner Quique Dacosta amb el paper de padrí.