Comparteix

La cadena hotelera Catalonia Hotels & Resorts s’ha convertit en un referent gràcies a les diferents accions d’àmbit social que realitza durant l’any. Fins aquest mes de maig, la cadenea ha comunicat que ha destinat 70.000 menús solidaris a menjadors socials de tota la ciutat de Barcelona, una acció solidària que forma part  del projecte ALPÁN -Aliments per als necessitats-, gestionat per Rotary Club i la Fundació Arrels, els quals són els principals destinataris d’aquests menús que es preparen, de dilluns a divendres, a les cuines de sis hotels de la cadena.

L’any 2012, el Catalonia Rambles i el Catalonia Eixample 1864 van ser els primers a adherir-se al al projecte, una iniciativa que consisteix a elaborar, transportar i distribuir menjar a menjadors socials que acullen persones necessitades o en risc d’exclusió social. Un any més tard, Catalonia Barcelona 505 i el Catalonia Diagonal Centre, es van unir a la causa, i més tard ho va fer també el Catalonia Park Güell.

Des d’aleshores, cadascun d’aquests cinc hotels elabora setmanalment 50 menús, els quals conformen un total de 13.000 menjars anuals. A escala global, el projecte compta amb 7 menjadors socials i 25 hotels i restaurants col·laboradors de Barcelona que donen menjar, de dilluns a divendres, a 500 persones.

Actualment, fa sis anys que la cadena col·labora activament amb diferents iniciatives socials mitjançant la implicació de sis establiments barcelonins. Paral·lelament a aquest projecte, Catalonia Hotels & Resorts ha impulsat en dues ocasions la campanya “10 Menús 1 Nadal”, una iniciativa en la qual la cadena dona un menú solidari per cada 10 menús nadalencs consumits en els hotels barcelonins entre l’1 de desembre i el 6 de gener. L’objectiu d’aquesta campanya és convertir els dinars i sopars d’empresa en accions de responsabilitat social corporativa i les reunions familiars en donacions solidàries.

Gràcies a “10 Menú 1 Nadal”, la cadena donarà un total de 2.550 menús solidaris al menjador social que la Fundació Arrels posseeix al barri barceloní del Raval. El repartiment, però, serà possible també gràcies a la col·laboració logística de Rotary Club de Barcelona.

Tant els menús destinats al projecte ALPÁN com els vinculats a la Fundació Arreles estan formats per un primer plat, un segon, postres i pa. Els menús segueixen un pla dietètic amb propostes equilibrades perquè els destinataris realitzin una correcta ingesta de nutrients.