Comparteix

Actualment, tant les grans cadenes hoteleres com els petits allotjaments turístics són conscients de la importància de l’estalvi energètic per tenir cura del nostre entorn. Per aquesta raó, cada cop incorporen més accions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Aquestes són algunes de les tendències sostenibles dels hotels de la ciutat:

  • Eficiència energètica i ús responsable de l’aigua.

Alguns hotels de la ciutat estan construïts sota paràmetres de màxima eficiència energètica, com l’Hotel Barcelona 1882, que ha obtingut la Certificació Leed Gold. Un altre gran exemple és  l’Hotel Golden Tulip Barcelona, el qual presenta un revestiment exterior i interior de sostres i escales amb pintura especial que purifica l’aire i elimina al·lergògens, a més, també genera la seva pròpia electricitat amb la utilització de plaques fotovoltaiques.

D’altra banda, la cadena Hoteles Center està instal·lant aixetes i cisternes que comptem amb detectors de presència que minimitzen el desaprofitament de l’aigua. Meliá Hotels & Resorts és una altra de les cadenes  que aposta pel medi ambient i treballa el projecte SAVE, una iniciativa pionera avalada per Bureau Veritas.

  • Promoció de la mobilitat sostenible.

Per fomentar la conducció 100% sostenible, més de 50 hotels de Barcelona ja compten amb punts de recàrrega per a cotxes electrpònics que no emeten CO2. Són un exemple el Fairmont Rey Jan Carlos ILe Méridien Barcelona, el Pullman Barcelona Skipper i l’ Ohla Eixample.

Així mateix, per conèixer la ciutat de forma sostenible, alguns hotels també ofereixen el servei de lloguer de bicicletes, com el Yurbban Passage Hotel & Spa, el Grand Hotel Central i l’Hotel Villa Emilia by Katja & Antoine.

  • Utilització de productes sostenibles i de proximitat.

Molts dels restaurants dels hotels de Barcelona ja aposten per la cuina Km0 amb productes de màxima qualitat produïts de forma ecològica. El restaurant SOLC del Majestic Hotel & Spa té el seu propi hort on conrea els productes de temporada que ofereix després a l’establiment.

Són també exemples de cuines que utilitzen productes de proximitat el Restaurant Blanc del Mandarin Oriental, Barcelona, el Restaurant Línia de l’Almanac Barcelona, el Tendiez del Pullman Barcelona Skipper i el 4 capellans del Barcelona Catedral.