Comparteix

La cadena hotelera Iberostar eliminarà dels seus restaurants aquell tipus de peix “que no acrediti la seva captura de forma sostenible” i, segons ha anunciat la companyia, a partir d’aquest estiu, només oferirà peix sostenible certificat.

Aquest mes de juliol, el Grup Iberostar ha presentat a Madrid, juntament amb Marine Stewardship Council (MSC), la seva nova iniciativa amb l’objectiu de fomentar la pesca sostenible i contribuir a la preservació de les masses essencials d’aigua i la sostenibilitat dels recursos que s’obtenen d’ella.

L’acció s’emmarca en la campanya “Ona de canvi” dirigida a promoure la preservació del medi ambient, “amb especial atenció a la protecció de mars i oceans” i per la qual la cadena mallorquina es va comprometre a l’abril a retirar de les habitacions als seus hotels a Espanya tots els productes de plàstic d’un sol ús.

Els portaveus d’Iberostar i MSC han posat l’accent en el problema de la sobrepesca, ja que “en els últims 40 anys, les poblacions d’espècies marines s’han reduït en un 39%” i “un 90% de les espècies marines del Mediterrani estan explotades”, han lamentat.

Per evitar la sobrepesca “i contribuir a la preservació dels recursos marins”, el grup hoteler ha arribat a un acord amb MSC, pel qual entra a formar part del “top 5 de cadenes hoteleres certificades en tota Europa”.

Per aquest estiu 2018, alguns hotels de la cadena ja oferiran aquest peix, són alguns exemples  l’estiu l’Iberostar Les Lletres Gran Via de Madrid, l’Iberostar Grand Portals Nous i l’Iberostar Platja de Palma de Mallorca, i l’Iberostar Passeig de Gràcia de Barcelona.