Comparteix

Barcelona Forum District va néixer el 2011  com una associació d’empreses, institucions i entitats situades a l’àrea de negocis de la zona Fòrum de Barcelona i té com a objectiu vincular l’activitat empresarial amb les persones i les entitats del territori que lluiten per combatre la desigualtat social.

Entre les diferents accions dutes a terme el 2016, destaquen les insercions i pràctiques laborals que s’han realitzat en els hotels de la zona.

El Barcelona Princess, SB Icaria Barcelona, SB Diagonal Zero, Ilunion Hotels, Vincci Hotels, Hotel Front Marítim, Hilton Diagonal Mar Barcelona, AC Hotel Barcelona Fòrum, Meliá Barcelona Sky i Meliá Barcelona Sarrià han realitzat gairebé 50 contractacions en aquest passat any de persones provinents de la Fundació Trinijove, la Fundació Ared, Formació i Treball, entre altres.

D’altra banda, hotels com el Barcelona Princess, SB Icaria Barcelona, SB Diagonal Zero, Tryp Barcelona Condal Mar, Hilton Diagonal Mar Barcelona, AC Hotel Barcelona Fòrum, Hotel Front Marítim, Hotel 4 Barcelona, Vincci Hotels, Meliá Barcelona Sky, Ilunion Hotels i Capri by Fraser Barcelona han incorporat en pràctiques de formació ocupacional a més de 90 persones provinents de l’ESHOB, Formació i Treball, Femarec, entre altres.

Totes aquestes persones responen a un perfil de treballador major de 45 anys amb una llarga experiència en un camp professional determinat però sense experiència en altres sectors; i a joves amb escassa formació i pràcticament cap experiència en el món laboral. L’actual situació de crisi econòmica fa que aquestes persones tinguin més dificultats per aconseguir un contracte de treball respecte a altres col·lectius.

Al llarg del 2017, tots aquests #HotelsCompromesos seguiran donant prioritat a la inserció laboral de persones del districte de Sant Martí que es troben en risc d’exclusió.