Comparteix

 

L’1 de febrer, l’Hotel Barcelona 1882 celebrarà una jornada molt especial per exposar, difondre i aportar una visió global i innovadora sobre el desafiament mediambiental en la construcció sostenible, l’economia circular i el manteniment i la cura del medi ambient. L’hotel, que va obrir les portes el passat 1 de novembre de 2018, es converteix en el primer hotel de la península Ibèrica, en rebre el certificat LEED® Gold, un dels reconeixements més prestigiosos del món sobre edificis sostenibles. La certificació LEED® reconeix l’excel·lència en estratègies i pràctiques constructives d’edificis de nova construcció, rehabilitació o en fase d’ús.

Aquest certificat, basat en estàndards científics, premia l’ús d’estratègies sostenibles en tots els processos de construcció de l’edifici, des de l’adequació de la parcel·la on se situa, fins a l’eficiència de l’ús de l’aigua i energia, la selecció de materials sostenibles i proporcionar una qualitat mediambiental interior. Aquest sistema ofereix a més de la certificació de l’edifici, l’acreditació de professionals, als quals es facilita la formació en sostenibilitat.

D’altra banda, l’hotel ja ha rebut un dels guardons lliurats a la IV edició de Re ThinkHotel, en la categoria TS Mitjana, com a millor projecte en sostenibilitat i rehabilitació hotelera a Espanya, per la seva destacada contribució al canvi de paradigma en el sector hoteler, aportant solucions globals basades en criteris de sostenibilitat de l’edifici així com en màrqueting i RSC.

L’hotel Barcelona 1882 es converteix així en un referent de sostenibilitat a la ciutat de Barcelona i a la resta de la península. Les seves instal·lacions s’han dissenyat incloent criteris d’eficiència energètica com la utilització d’equips de producció de climatització i unitats de tractament d’aire altament eficients, il·luminació de baix consum, sistema de control sobre la climatització i la il·luminació per a optimitzar el seu funcionament, entre altres mesures.