Comparteix

Del 7 al 8 de maig Barcelona ha estat seu de l’acció ‘Turisme accessible i atenció al client amb discapacitat i altres necessitats diverses’, una formació específica emmarcada dins del Pla Estratègic de Turisme 2020, que busca millorar l’oferta en turisme accessible a la ciutat durant els pròxims tres anys. L’objectiu d’aquesta és millorar l’atenció que reben les persones amb discapacitat en els establiments i destinacions turístiques, i està organitzada amb la Plataforma Representativa Estatal de Discapacitats Físics (Predif) i la Fundació Ecom.

Durant els dos dies de jornada formativa els professionals han tractat aspectes com la definició de l’accessibilitat, els principis del turisme accessible, els hàbits turístics de les persones amb discapacitat, les bones pràctiques de turisme accessible, les motivacions per triar un establiment d’oferta turística accessible, l’autodiagnòstic d’accessibilitat i l’organització d’activitats turístiques accessibles.

Actualment, molts dels espais més turístics de la ciutat són accessibles i estan adaptats a persones de mobilitat reduïda, com les platges, la majoria de museus o espais municipals d’atraccions o oci. A més, gran part de llocs d’interès són accessibles per a persones amb discapacitat visual, auditiva i intel·lectual.

Amb aquest pla, es vol implicar a les entitats que treballen en l’àmbit de la diversitat funcional i als operadors públics i privats del sector turístic, per aconseguir “una ciutat 100% accessible tant per als veïns com para els que visiten Barcelona, i convertir-la en una destinació turística de qualitat i innovació”, segons un comunicat.

La Comissió Europea estima que hi ha més de deu milions de persones amb necessitats d’accessibilitat a Espanya, incloses les persones majors de 65 anys, i calcula que en els estats membres són més de 138 milions.