Comparteix
Font: Negresco Princess

09/03/2023

En un món canviant on la responsabilitat social per tenir cura del medi ambient cobra cada vegada més importància en els diferents àmbits de les societats per tal de fer front a la crisi climàtica, Negresco Princess ha implementat l’upcycling a l’operativa de Negresco Restaurant en un dels seus plans en matèria de responsabilitat social corporativa, amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte mediambiental.

L’upcycling és un exercici de reciclatge que suposa un nou graó a l’hora de classificar i descompondre els residus per crear amb ells noves matèries primeres. L’upcycling suposa que els residus generats en l’establiment s’usen com a matèries primeres per crear, mitjançant la intervenció d’un artesà expert, objectes amb una nova vida útil dins de les instal·lacions de Negresco Restaurant. Per aconseguir reutilitzar tots els residus de vidre generats en les instal·lacions de l’establiment, Negresco Restaurant s’ha aliat amb l’atelier de Lucirmás a Montgat. Lucía Bruni, fundadora del taller, des de 2006 proposa una fusió sublim entre disseny, artesania i sostenibilitat. Com a resultat modela peces elegants, útils i sostenibles dissenyades per a viure la seva segona vida en nous emplaçaments.

Lucirmás s’ha fet càrrec de la incorporació de l’upcycling al tractament del vidre en Negresco Restaurant i des del taller ha dissenyat i creat gots de diferents mesures per a diferents usos, platets de vidre fos, recipients per a aliments, gerros decoratius i, fins i tot, cendrers. A més d’aquestes peces de cristalleria, l’atelier també ha dissenyat una peça exclusiva per a Negresco; la safata del reconegut brunch de l’hotel, elaborada a partir del reciclatge de pallets en desús. Aquestes safates compten amb un disseny únic adaptat a les necessitats amb solcs creats a la mesura dels elements que ha d’acollir “amb aquesta safata anem un pas més enllà. Volem que sigui una peça única de disseny sostenible amb filosofia zero waste”, explica Jairo Mayolas, Director del Negresco Princess.

Font: Negresco Princess

El Negresco Princess ha obtingut el segell Biosphere Sustainable Lifestyle que l’acredita com a empresa hotelera sostenible per l’Institut de Turisme Responsable, una entitat que reconeix els esforços sostenibles de destins i empreses en la seva contribució al compliment dels requisits i principis de sostenibilitat i millora contínua per al compliment de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i els ODS. No obstant això, el seu treball no acaba aquí, ja que i tal com ens detalla Mayolas “Els següents passos que tenim al cap són els de la reutilització del paper i la roba de taula, però també d’elements orgànics com poden ser els pòsits del cafè. Tenim moltes ganes de continuar creixent en aquesta direcció. Forma part del nostre ADN i és cap a on volem anar”.