Comparteix

28/04/2022

L‘Associació Contra el Càncer a Barcelona, en col·laboració amb el Gremi d’Hotels de Barcelona, ha activat un projecte per ajudar en l’allotjament de les famílies que s’han de desplaçar a Barcelona des de qualsevol punt d’Espanya per rebre un tractament oncològic a la ciutat.

Fruit d’aquest conveni, les famílies beneficiàries poden accedir a un allotjament en establiments hotelers de la ciutat de Barcelona, en condicions econòmiques especials que són assumides per l’Associació Contra el Càncer, que permet a aquestes famílies estalviar aproximadament al voltant de 400€ mensuals.

De moment el projecte compta amb l’adhesió de 70 establiments hotelers de la ciutat.

Facilita la qualitat de vida durant el tractament

Aquest servei d’allotjament alternatiu no només aporta una ajuda econòmica sinó també, flexibilitat, tranquil·litat i, sobretot, una oportunitat d’accedir a aquests serveis per a pacients amb menys recursos.

A la vegada, aquest servei garanteix la comoditat del pacient i/o els seus familiars per a poder accedir a l’hospital d’una manera més pròxima, evitar llargs desplaçaments amb un tractament recent i així afavorir la seva qualitat de vida.

De fet, en un estudi realitzat per la mateixa associació s’afirma que al voltant d’unes 850 persones amb càncer es desplacen d’altres províncies per a rebre tractaments a Barcelona de manera anual.

Aquest és el cas del Kilyan, que ha estat la primera persona a beneficiar-se d’aquest projecte. En Kilyan viu amb la seva família a Lleida, té limfoma de Hodgkin i ha d’acudir a l’hospital a Barcelona entre una i dues vegades per setmana per a rebre tractament.

Però la família d’en Kilyan no és l’única en aquesta situació. A un total de 24.942 persones el càncer els hi suposa un seriós agreujant en la seva situació socioeconòmica prèvia, ja sigui per trobar-se en desocupació, ser treballadors/es per compte pròpia, i/o disposar d’ingressos baixos.

Això suposa que l’11% de les persones que han estat diagnosticades de càncer a Espanya, tenen una situació de risc socioeconòmic en el moment del diagnòstic o aquest ha generat aquest risc amb la seva aparició.

En la majoria de les ocasions, aquests tractaments no estan a l’abast de tots, ja que les famílies del territori espanyol s’han de desplaçar entre províncies per a poder ser tractades en hospitals on tenen els medicaments i tècniques específiques pel tipus de càncer que pateixen.