Comparteix

Barcelona Forum DistrictYotuba Barcelona, amb el patrocini de Diagonal Mar, van organitzar el passat 4 d’octubre la tercera Jornada de Neteja del Fons Marí a la platja de la Mar Bella de Barcelona.

Gairebé 200 voluntaris, entre treballadors de diferents empreses vinculades a l’organització i bussejadors, van recollir un total de 565 kg de residus. Gran part d’aquests van ser tovalloletes, botelles i plàstics varis, encara que també van trobar materials tan diferents com una roda, un matalàs i un iPhone.

Els participants dels 20 grups inscrits es van repartir les diferents funcions de la competició amb l’objectiu de recollir el número més gran possible de residus del fons del mar, i sobretot, conscienciar de la importància de reciclar els nostres residus perquè no acabin a l’aigua. Per acabar la jornada, van formar un enorme 70 a l’arena per indicar que el 70% dels residus de plàstic que generem no arriben a reciclar-se.

El 15 i 20 d’octubre, el centre Diagonal Mar organitzarà una exposició de l’artista Álvaro Soler amb una obra elaborada a partir dels residus recollits durant la jornada.

L’activitat va comptar també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, VanasDive, DrapArt, Associació de Socorristes de Platges de Barcelona Ciutat, Club Pati de Vela Barcelona i Corsa Nautic Group.